De ce as cumpăra o locuință de câțiva ani vechime în locul uneia noi?

Uitându-ma la diverse clădiri construite in urma cu 5-6 ani imi dau mai bine seama cat de bine au fost realizate si ce probleme au fata de una nou nouta. La o clădire noua e foarte greu de verificat si de stabilit cat de bine a fost realizata, pentru ca majoritatea componentelor care pot creea probleme sunt ascunse si funcționale.
Este complet invers decât la un autoturism. O mașină noua rezista mai mult ca una veche si are si vreo 3 ani garanție. La clădiri garanția e de un an sau chiar deloc.
Dupa ce mi-am terminat casa am început sa descopăr încet încet unde am greșit și pot spune ca după 4 ani am ajuns la un produs aproape funcțional, pentru ca încă ar fi mici probleme de rezolvat. Din păcate, nu e normal sa se întâmple asa, dar cam asta este consecința unui lucru făcut cu amatori din neștiință sau lipsa de bani. Pe site gasiti numeroase articole care explica consecințele dorinței de a realiza economii la orice.
Iata mai jos o lista cu probleme ce pot apărea în primii ani de utilizare a unei clădiri:
– instalații prost realizate – majoritatea problemelor apar în primul an
– fisuri în finisaje sau structura datorate tasărilor clădirii, acestea consumându-se implicit în primii ani.
– finisaje făcute prost, gen: gresie pe terase sau balcoane, parchet lipit pe sapa încă umeda, infiltrații prin diverse locuri.
– ferestre sau uși de calitate slaba.

Un exemplu interesant îl reprezinta o clădire realizata pe lângă casa mea și cam în același timp. Acoperișul acesteia a fost luat de vânt, la propriu, de doua ori. Abia la treia refacere a fost modificat în terasa, sper sa nu cada de la zăpadă acum.

Concluzie: în afara de rezistenta la cutremur, orice a fost făcut prost la o clădire se vede in primii 5-6 ani.

Mai jos câteva degradări ale unor clădiri de 6 ani vechime.

 

Astept intrebarile!

One thought on “De ce as cumpăra o locuință de câțiva ani vechime în locul uneia noi?”

%d bloggers like this: