Cum poți supraviețui unui cutremur??

Vreau sa remarc ca la intiativa ARCEN de a lansa ghidul si campania Cum poți supraviețui unui cutremur?, dezvoltat în cadrul proiectului Antiseismic District, împreună cu Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic. Partea buna e ca l-au distribuit si in cateva cladiri monument istoric ce par neconsolidate si incare functioneaza librarii – bine baieti! P.S. Nu cred ca s-a prins nimeni de gafa asta…

Dar pentru ca teoretic sunt oarecum un specialist in constructii, expert tehnic atestat si pentru ca oricum pe noi nu prea ne intreaba nimeni, imi dau si eu cu parerea aici pe site-ul meu: daca stati intr-un bloc cu risc seismic singura ta sansa este sa te muti! Muta-te in orice bloc construit dupa 1980. Chiar daca exista discutii ca blocurile noi sunt foarte proaste poti totusi sa alegi unul cu mai putine etaje sau poti verifica asta cu un specialist in domeniu.

La un cutremur poti sa supravietuiesti numai daca esti intr-o cladire fara risc seismic, altfel doar daca te iubeste Dumnezeu!

Foto 1: Subsolul unui bloc care “n-are risc seismic pentru ca e solid si a fost facut pentru..(insereaza aici orice organ al statului).

Astept intrebarile!

%d bloggers like this: