Porotherm-ul si dilema romanului!

ATENTIE! Nu fac reclama la porotherm, nu ma platesc ei pentru asta!

Deci care e treaba cu Porotherm-ul? Pai circula legenda, cum ca n-ar fi portant! Adica nu poate fi folosit la o structura de zidarie portanta (vezi articolul despre asta). Voi elucida aceasta dilema aici. Cand mi-am facut eu casa, am folosit porotherm 25S pentru o structura din zidarie portanta, pentru ca 25S si 30Sth au agrementele tehnice pentru asta. Daca nu credeti ce zic ei pe site, credeti-ma pe mine, pe cuvant sau pe fapte la urmatorul cutremur!

Acest porotherm are si dezavantaje pentru ca nu prea poti prinde dibluri in el, peretii interiori se sparg usor si formeaza caverne. Dezavantajul asta poate fi combatut prin folosirea de dibluri si ancore performante. Eu de exemplu la interior, pentru mobila am umplut gaurile cu ancore chimice de la Ceresit si n-am nicio problema. O chestie foarte buna si folositoare o reprezinta buiandrugii prefabricati, care micsoreaza durata de executie. Astia insa nu prea pot fi folositi la zidarii portante.

Planseele ceramice nu le-am folosit, cred ca sunt bune, insa necesita o proiectare specializata care sa tina cont de asta, altfel nu se moduleaza cum trebuie si apar probleme.

Astept intrebarile!

9 thoughts on “Porotherm-ul si dilema romanului!”

%d bloggers like this: