Despre lemn!

lemn

In aceasta pagina voi strange cele mai interesante documentatii despre lemn, gasite pe internet. M-am implicat in proiectului prietenului meu Grig de la Arhitectura si Urbanism, care isi construieste o casa din lemn. Lucrand la detalii, ne-am dat seama ca trebuie sa studiem cu atentie foarte multe aspecte legate de izolare, placarea cu OSB si cu gips carton la interior. Am cautat pe internet tot felul de detalii, si-am gasit destule.  Momentan nu gasesc un studiu legat de placarea cu polistiren a caselor din lemn. Am discutat si cu cineva de la noi de la facultatea de constructii, expert in termotehnica, si nici dumnealui nu stie prea multe. Nu cred ca exista inca studii pe tema asta, asa ca daca cineva are detalii despre asta il rog sa le scrie in comentarii, cred ca multa lume ar fi interesata.

Unelte pentru grinzi cu zabrele din lemn:

Detalii de panouri din lemn cu multe tipuri de imbinari si solutii corecte de izolare termica:

Asociatia lucratorilor de lemn din SUA, sau cum se traduce, gasiti lucruri interesante:

Exemple de calcul imbinari cu holzsuruburi si cuie:

si inca unul:

Un fel de asociatie australiana a lemnului cu o mare baza de date:

Un curs de lemn pentru anul III:

Inca un curs de lemn de la Facultatea de Constructii si Arhitectura din Oradea:

Detalii complete pentru case de lemn, in stil american, e un ghid foarte bun, singurul pe care l-am gasit de la AMERICAM WOOD COUNCIL:

Un ghid despre constructia caselor din lemn scris de Canada Mortgage and Housing Corporation

Articole despre casele din lemn pe site-ul Departamentului de Energie al USA.

Un blog interesant despre verificarile facute de un “Home Inspector” autorizat din USA. Articolul prezinta informatii detaliate despre ce trebuie verificat la o casa din lemn. Este un caiet de sarcini foarte complex.

Un ghid despre construirea caselor din lemn de la AMERICAM WOOD COUNCIL

Cateva detalii despre comportarea caselor din lemn la cutremure in America de Nord de la Washington State University:

 

Astept cu interes si alte sugestii.

 

2 Responses

  1. Vladimir Sonia
    Vladimir Sonia at · Reply

    Buna ziua, am citit multe dintre articolele dvs, am tot cautat informatii insa nu am gasit. As vrea sa stiu care ar fi solutia corecta de termoizolare (exterioara si interioara) pentru case cu structura de lemn ( stalpi +grinzi si inchidere cu panouri osb sau lemn masiv nut+feder). Am gasit in unul din articolele dvs ca varianta cu polistiren la exterior si vata la interior este gresita. Care ar fi solutia corecta ? Multumesc, Vladimir

Astept intrebarile!

%d bloggers like this: