Oare numai de cutremur trebuie să ne temem?

O sa las asta aici, pentru cei care nu inteleg semnificatia sigurantei! Sursa: http://www.cdc.gov/nchs/fastats/accidental-injury.htm

All unintentional injury deaths

  • Number of deaths: 130,557
  • Deaths per 100,000 population: 41.3
  • Cause of death rank: 4

cum se poate construi o casă mai ieftin, fără a face compromisuri de siguranță (să nu cadă casa la cutremur)…. o fraza dintr-un site al unui coleg arhitect.  Teama de cutremur a cuprins întreaga țară, si afectează viata multora. Dar pana vine cutremurul mai sunt multe altele care fac dintr-o locuință o sursa de probleme de sănătate. Aceste lucruri nu le spune nimeni, pentru ca lumea e obișnuită cu o parte din ele fără sa-și dea seama cât de mult ii scurtează viața! Despre cum sa-ți faci o casa ieftina am scris deja câteva articole, însă vreau sa reiau tema compromisului de siguranță, pe care mulți il fac fără să-și dea seama. S-a moștenit, începând cu apariția profeților cutremurelor, ca siguranța constă în rezistența la cutremur. Din păcate nu este asa.

Siguranță înseamnă:

– să nu ai infiltrații de apa prin acoperiș, după câțiva ani, pentru ca iți poate ploua in instalația electrica si sa ia casa foc.

– să nu faci mucegai pentru ca te îmbolnăvești si poți chiar sa mori.

– să nu-ți sara siguranțele când pornești un consumator gen fier de călcat.

– să nu ți se spargă o țeavă de apa când ești plecat la serviciu.

– să nu aluneci pe gresia de la intrare atunci când plouă.

– să nu cazi pe scări noaptea  pentru ca treptele sunt inegale sau prea înguste.

– să nu te lovești la cap de vreo grinda atunci când cobori pe scara; nu râdeți, am văzut zeci de scări proiectate greșit.

– să nu-ți cada copilul de la etaj printre barele balustradei.

– să nu ai miros in casa de la canalizare sau fosa septica.

– să nu transpiri vara de la căldura din mansardă, pentru ca nu ti-ai ventilat podul sau n-ai făcut placă din beton armat;

și în final, o data la 30-40 de ani “sa nu-ți cada casa la cutremur! “

Cu aceasta ocazie vreau sa va rog, pe voi colegii de breasla care vindeți case ieftine și proiecte ieftine, sa aveți grija ce le spuneți clienților pentru ca e posibil sa vă și creadă. Structura e importantă, are rolul ei, dar nu este determinantă pentru cât de ieftina este o casa sau cât de bine e proiectată.


 

006-turned-off

Sfat: Ia-ti un consultat cu experiența atunci când vrei sa cumperi o locuință!

www.homeadvisor.ro – un serviciu Construieste.info!

Astept intrebarile!

%d bloggers like this: