Zona protejata

Cumpararea unei locuinte intr-o zona centrala necesita mai multe verificari printre care si pozitionarea intr-o zona protejata sau in vecinatatea unui monument istoric.

Pozitionarea intr-una din cele doua situatii constituie o problema majora in cazul renovarii. Cum mai toate cladirile din aceste zone sunt prost intretinute, renovarea dupa achizitie este un demers obligatoriu.

De ce zona protejata este o problema? Pentru ca legislatia prevedere obtinerea unei autorizatii de construire pentru orice interventie chiar si pentru zugravirea fatadei.

In vederea obtinerii autorizatiei de construire sunt necesare si expertiza tehnica a cladirii si avizul Ministerului Culturii.

Expertiza tehnica presupune implicit o analiza seismica a cladirii. De regula orice cladire veche ce nu a fost consolidata va necesita si lucrari de consolidare.

Avizul Ministerului Culturii este un demers dificil si de lunga durata.

Astfel, cumpararea unei locuinte intr-o zona protejata sau in aria de protectie a unui monument istoric aduce cu sine mai multe probleme ce vor necesita un timp indelungat pentru rezolvare.

Este dificil sa afli daca esti intr-o zona protejata? Da si nu! Trebuie sa verifici pe site-ul primariei hartile. Din pacate hartile nu sunt intr-un format ce permite identificare rapida a strazilor asa ca trebuie sa te uiti cu foarte mare atentie.

Este dificil sa afli daca esti in aria de protectie a unui monument istoric? Da, este si de regula afli doar daca ceri un certificat de urbanism pentru informare.

Ne puteti contacta oricand pentru o evaluare tehnica pe www.houseadvisor.ro

Astept intrebarile!

%d bloggers like this: