Cum se montează stalpii din lemn la terase?

Pentru terase acoperite cu șarpante din lemn este foarte important ca baza stâlpilor sa fie deasupra finisajelor astfel încât aceasta să nu stea în apa. Dacă baza stâlpului stă în apa se va usca mult mai greu și atunci lemnul va fi afectat începând sa putrezească. Pentru aceasta se folosesc piese de prindere special create în acest scop, pe piață existând numeroase soluții.

Nu e cazul sa le prezentam pe larg aici, scopul acestui articol fiind doar sa atragă atenția asupra acestui aspect, un simplu search pe Google este cu adevarat o enciclopedie, încercați căutarea asta.

Mai jos doua poze de la terasa mea și câteva piese de prindere dintr-un magazin de specialitate.

Interesant de observat ca în zona șuruburilor lemnul a început sa crape pentru ca a fost neuscat la montaj. Eu am montat stâlpii direct pe șapă, și i-am ancorat în grinda de beton cu șuruburi tip conexpand cu lungime de 12-15cm, nu mai știu exact cât. In jurul piesei de prindere am izolat cu kit de rosturi. Până acum n-a crăpat, dar dacă va începe sa crape va trebui sa-l scot și sa-l refac, pentru ca apa sa nu pătrundă sub gresie și sa înghețe. Probabil ca dupa voi folosi un silicon de exterior.

Deci dragi clienți, o casa trebuie întreținută permanent altfel se degradează. Aceeași poveste este și la blocuri și efectele abia de acum încolo vor începe sa se vadă.

 

Astept intrebarile!

3 thoughts on “Cum se montează stalpii din lemn la terase?”

%d bloggers like this: