Specialistul, altul, nu ala din filmul cu Stallone!

La mine la Costești, pe vremuri, când un om își făcea o casa apela la meseriașii locali. Zidari, dulgheri, tinichigii, sobari și alții.  In ultimii ani, când vroiai sa construiești la cine apelai? La Gogu tractoristul care din lipsa de ocupație s-a făcut zidar, la nea Ion muncitor cu ziua, care tot din lipsa de ocupație s-a făcut dulgher și la Vasilica, care știe sa pună “rigips”, pentru ca a învățat când lucra ca salahor pe șantier la C.A.P.
 
Dar mai nou apare o noua echipa de specialiști, forumist-ul (notat în continuare Forumistul) și antreprenorul.

Forumistul

De profesie inginer de ceva, făcut la norma, a citit pe internet destul de multe articole și prezentări, scrise de alții ca el. Forumistul, știe sa manipuleze cumva materialele si se apuca sa-și facă singur o casa.  Acum, degeaba își face casa, dacă nu împărtășește experiența lui cu alți colegi de forum, care ușor, ușor devin fanii lui. Știm cu toții ca un om admirat, chiar si doar de o singura persoana, capătă brusc aripi! Si uite cum zboară cărămida, betonul sau otelul!
Si casa creste, și forumul capătă alte pagini si alte pagini, multe fotografii, multi admiratori! Si casa e gata si Forumistul se muta! Nu se întâmplă nimic, de regula nu se întâmplă! Dupa 10 ani vinde casa și vine un cutremur. Casa cade și omoară noul proprietar! Este Forumistul un criminal sau nu?
Pe unul din forumiști îl găsiți aici: http://www.elforum.ro/topic/101040-casa-de-1000e/page-3.

Antreprenorul

Hai sa citim raportul asta, făcut de mine în iunie:

Clădirea vizitata este o locuință cuplata aflata la stadiul de gri. In acest moment sunt executate: structura de rezistenta, zidaria, termoizolatia exterioara, instalatiile, tencuielile interioare si învelitoarea.

Proprietarul ne-a prezentat proiectul de autorizatie de construire si proiectul de executie faza Detalii de executie pentru structura de rezistenta. Nu exista proiect cu detalii de executie pentru arhitectura si instalatii. Nu ni s-au prezentat documente de provenienta a materialelor.

Proiectul de structura nu este respectat, conform constatarilor directe si conform declaratiilor proprietarului. Initial proiectul prevedea o structura de rezistenta mixta de tipul zidarie portanta + cadre din beton armat desi normativul nu accepta astfel de structuri. In acest moment stalpii cadrelor nu sunt realizati la dimensiunea din proiect, unii stalpi lipsesc, cladirea avand o structura de rezistenta precara, contrara oricaror recomandari ale normativelor in vigoare.

Avand in vedere cele de mai sus nu s-au realizat investigatii suplimentare.

Daca considerati ca veti cumpara aceasta locuinta va recomandam sa realizati o expertiza tehnica pentru remedierea neconformităților sau sa cereți punctul de vedere al proiectantului structurii de rezistenta.  Va atragem atentia ca nerespectarea autorizatie de construire poate sa duca la anularea acesteia in cazul unui control.

 Știți ce mi-a zis antreprenorul, ca ce dacă n-a făcut ca în proiect, ca își asuma el răspunderea! EL! El marele specialist, probabil studiase pe forumuri de profil!

 Păcat ca n-ați văzut ce fata a făcut clientul meu! 

P.S. Casa aia era intr-un cartier de vile, toate la fel, in majoritatea locuiau familii!

 

 

Astept intrebarile!

2 thoughts on “Specialistul, altul, nu ala din filmul cu Stallone!”

%d bloggers like this: